Napsal/a: ADRIA GOLD / 07.08.2019
Dezert, který bezpochyby každý zná. Buď o něm slyšel, už ho ochutnal či si jej udělal sám. V dnešním článku se podíváme, jak lze tuto dobrotu připravit a snad ještě i trochu vylepšit.
Kdy naposledy jste si doma připravili něco podobného? Zkuste to s námi, tentokrát však trochu jinak. Zlepšit brownies už moc nejde (alespoň ne pro mne), ale s naší zmrzlinou dokážete "povýšit" cokoliv. Tak se do toho společně pusťme.
Poleva
Ze všeho nejdřív vložíme do hrnce čokoládu společně s máslem a na mírném ohni je necháme roztopit. Přidáme vanilkový extrakt (doporučujeme dvě čajové lžičky), cukr, důkladně promícháme a odstavíme z ohně. Po vychladnutí směsi vmísíme vejce a nasekané oříšky. Vzniklé těsto pak vylejeme na předem připravený pekáč. Ten pak vložíme do vyhřáté trouby a při 170° pečeme přibližně 25 minut.
Před tím, než vytáhneme ztuhnuté brownies z trouby, si připravíme čokoládovou polevu. Opět vložíme do hrnce čokoládu nalámanou na kousky, zalejeme ji však smetanou a necháme rozpustit. Poté přidáme alkohol dle chuti a možností. Vše promícháme, ať se chutě krásně spojí, a odstavíme z ohně.
Brownies, nakrájené na čtverce, položíme na talíř, ozdobíme kopečkem zmrzliny, polejeme čokoládovou směsí a posypeme ořechy. Pro ozdobu můžeme taktéž přidat čerstvé ovoce. Kreativitě se meze nekladou!
Dobrou chuť přeje tým ADRIA GOLD.
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved