Napsal/a: ADRIA GOLD / 15.05.2019
Každý se někdy ocitne v situaci, kdy se ve dveřích zjeví nečekaná návštěva a první, co člověku proběhne hlavou, je myšlenka: Co jí jen nabídnu? Vždyť doma nemám vůbec nic…
Přicházíme s jednoduchým a rychlým řešením, které oceníte jak v létě, tak v zimě!
Netvrdíme, že jablka představují nezbytnou součást jídelníčku průměrné české rodiny, nicméně faktem zůstává to, že se jedná o jedno z nejdostupnějších druhů ovoce pro naši republiku. Jak je tedy netradičně zužitkovat a postarat se o nový gastronomický zážitek?
Ze všeho nejdřív si zapneme troubu, kterou necháme vyhřát na 200°. Jablka si rozkrojíme na poloviny, vydloubneme jádřinec a do vzniklé prohlubně vložíme karamelku. Takto připravená jablka vložíme do zapékací mísy. Tu vložíme do rozehřáté trouby na 20-30 minut, záleží pochopitelně na tom, jak moc/málo jsou jablka měkká.
Po vyjmutí z trouby je dozdobíme velkým kopečkem zmrzliny ADRIA GOLD, posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem, naaranžujeme dle vlastního uvážení a podáváme.
Dobrou chuť přeje tým ADRIA GOLD.
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved