Napsal/a: ADRIA GOLD / 20.09.2019
Vracíme se zpět s návrhem na odpolední či večerní hřešení. Během pár minut totiž máte připravnou opravdovou lahůdku. Překvapivá kombinace studeného a teplého. O čem mluvíme? Přeci o SMAŽENÉ ZMRZLINĚ!
Mnozí z vás ji jistě znají, ostatním poslouží následující recept - nejjednodušší, co jsme zatím vyzkoušeli!
1. Zmrzlinářskými kleštěmi uděláme kopečky zmrzliny. Ty dáme na plech a na dvě hodiny vložíme do mrazáku.
2. Nachystáme si plátky toastového chleba, které zbavíme okrajů a rozválíme na tenké pláty.
3. Doprostřed jednoho plátu dáme zmražený kopeček zmrzliny a překryjeme jej druhým rozváleným chlebem. Rukama obalíme kopeček toastovým chlebem tak, aby tvořili kompaktní celek. Musíme jednat rychle, zmrzlina se nesmí stihnout roztopit!
4. Kopeček zmrzliny obalený v toastovém chlebu ponoříme na 15 sekund do rozpáleného oleje. Po vyjmutí jej obalíme v cukru smíchaném se skořicí (můžeme rovněž použít již namíchaný skořicový cukr nebo cukr vanilkový).
5. Servírujeme! Smaženou zmrzlinu přelijeme čokoládovým toppingem, posypeme nasekanými mandlemi a dozdobíme čerstvým ovocem dle vlastní fantazie.
Přikládáme názorný postup. Nelekejte se, je ve francouzštině - nicméně věříme, že vám i přesto bude nápomocný.
Dobrou chuť!
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved