Napsal/a: ADRIA GOLD / 15.01.2019
Pětidílná série článků vám prozradí rady a tipy, jak být skvělým zmrzlinářem a mít ukázkovou provozovnu.
Co si budeme nalhávat, hygiena je nezbytná jak pro samotného člověka, tak pro potravinářský průmysl.
Před umístěním zmrzlin do vitríny a zahájením prodeje proveďte evidenci data a času otevření každé zmrzliny do sešitu. Pokud k vám zavítají kontrolní orgány, sešit vám přijde vhod.
Na vitríně mějte k dispozici nádobku s vodou a savou utěrku. Pravidelně měňte vodu v nádobce a utěrku perte v čisté vodě. Pokud již nevypadá hygienicky vhodně, vezměte utěrku novou. Co se týče porcovacích kleští, ty musí být vždy čisté. Proto je pravidelně oplachujte v nádobce s vodou a oklepte do savé utěrky.
Nejdůležitější je, abyste NIKDY nebrali kornoutek přímo do holých rukou, byť je máte umyté. Zde jsou možnosti, které můžete ve svých provozech praktikovat:
a) použijte kornoutky s papírovým návlekem,
b) silikonové pouzdro,
c) hygienické rukavice,
d) nebo ubrousek.
Děláte všechny tři kroky? Velmi důrazně je doporučujeme dodržovat.
V příštím týdnu se společně podíváme na to, jak vytvořit skvělý vizuální dojem.
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved