Napsal/a: ADRIA GOLD / 15.03.2019
Ne více tahy! Jinak dojde ke zhutňování zmrzliny do kleští, prodali byste za danou cenu větší hmotnost zmrzliny, než se kterým kalkulujete. Co se může jevit jako paradox, je fakt, že zhutněný kopeček má větší hmotnost, ale opticky vypadá menší.
Pro ten správný postup musí být vhodná teplota ve vitríně.
Začněte od světlých barev a přecházejte k sytějším a tmavším barvám. Znázorněme si to příkladem:
Nejdříve naberte vanilku a potom čokoládu - nikdy ne naopak, aby nedošlo k tomu, že zbytky sytých zmrzlin zůstanou ve zmrzlinách světlých.
Pokud byste však přeci jen nabrali nejdříve barevně syté a tmavé zmrzliny, ujistěte se, že jsou kleště důkladně opláchnuty před tím, než začnete nabírat zmrzliny světlé.
Jak už jsme zmínili v 1. dílu Zmrzlináře, který pojednával o hygieně, tento krok je nesmírně důležitý. Zabráníte tomu, že se voda z kleští dostane do zmrzliny. Pokud se tam totiž dostala, vytvořily by se z ní malé krystalky ledu a zákazník by se mohl při konzumaci zaleknout, že je ve zmrzlině sklo nebo jiné tuhé částice.
Nikdy nekopečkujte tahem po povrchu zmrzliny směrem k sobě. Narušili byste její tvar a případně její zdobení. Zmrzlina by pak působila špatným vizuálním dojmem!
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved